Barnkläder, barnartiklar & leksaker - tips på fina kläder för barn, roliga och/eller pedagogiska leksaker, presenter, bra sajter för föräldrar och därmed också barn + några lekfulla länkar.

tisdag 30 juni 2009

Ekologiska barnkläder och filtar för barn!

Ekologiska barnkläderEftersom jag är mycket intresserad av miljö och hälsa så försöker jag så långt som möjligt handla ekologiskt. Att barnen ska ha kläder tillverkade i ren ekologisk bomull som är odlad helt utan bekämpningsmedel och andra gifter är därför självklart. Så var kan man då hitta ekologiska barnkläder?

Tuffa barnkläder och babykläder som dessutom är unisex och tillverkade i ekologisk bomull är faktiskt inte helt lätta att hitta online. Hos IOB-butiken har jag dock upptäckt riktigt tuffa och söta ekologiska barnkläder från Maxomorra. Dessa kläder passar lika bra till tjejer som till killar, är tillverkade av ekologisk bomull och finns i glada färger från storlek 50/56 till 122/128. Dessutom till klart överkomliga priser!

När man har ett litet barn är det bra att alltid ha en filt tillgänglig. Filten används inte bara för att täcka ditt barn när det sover utan agerar också solskydd, vindskydd, kräkskydd, skötbädd för blöjbyte, något att lägga barnet på när det leker på golvet... Ja du fattar, en filt har väldigt många användningsområden!

Om du vill ha en mysig och miljövänlig ekologisk filt till ditt barn eller någon annans barn så hittar du även detta hos IOB-butiken. ImseVimse har en filt i bomullsflanell och en filt i mjukaste velour. Denna velour filt finns i två olika färger och är tillverkad i naturligt färgväxande bomull - inga kemikalier har används för att tillverka eller färga dessa filtar! Dessutom tål de tvätt i upp till 90 grader vilket är perfekt eftersom det är lätt att få bort även svåra fläckar. Om du också vill ha en ekologisk filt till ditt barn kan du hitta dem hos IOB-butiken.

Etiketter: , , ,